Hässleholm

Nordskånska Kennelklubben arrangerade Internationell Utställning under helgen som gick. Hässleholmsgården bjöd på perfekt väder – mulet och nästan vindstilla.

Rasen representerades av två hundar från Halmstad.

Dagens tvåbenta: Annika, Leif och jag

I raden av finska domare som i år ska döma Bolonka hade turen nu kommit till Johan Juslin. Han har själv haft flera raser men är mest känd för sina Norwichterrier under Kennelnamnet Rivale. Han har varit domare sedan 1985 och är idag en allrounddomare som har uppdrag över hela världen.

Han såg hela ekipaget och lämnade ris och ros även till oss handlers. Jag uppskattade att han gav lite personliga tips för att få hunden att komma till sin rätt.

Dagens fyrbenta: Toffee och Bella

Domaren kände noggrant igenom hundarna och tog sig samtidigt en pratstund med Bella. Jag tror han pratade ryska. Kolla bildserien som Yvonne Samuelsson tog. Fast beslutsam ger Bella domaren en puss
!!! Undrar egentligen vad de pratade om där på bordet…

Bid1serie Bild2serie Bild3serie

Vinnaren Bella puss-chockade i Hässleholm!

/Pia

Lidköping

Medan östkusthundarna promenerade på Gärdet var fyra av västkustens Bolonkor på SKKs Internationella utställning i Lidköping. Domare var Veli-Pekka Kumpumäki från Finland. Han berättade att han haft del i att rasen blev godkänd i Sverige, och det tackade vi förstås för. Bäst i rasen blev Bella och Bäst i motsatt kön blev Gatsby. Gatsby fick sitt tredje svenska Certifikat och blev därmed Svensk utställningschampion. Stort grattis!
Det blev lite oklarheter kring prisrosetterna för BIR och BIM. Vi fick små och ganska oansenliga rosetter, medan man i vissa andra ringar fick stora tjusiga rosetter. Nån fällde kommentaren “det är nog för att er ras inte är godkänd”, men se det godtog inte jag. Så var det givetvis inte heller, men vi fick våra små rosetter utbytta mot de stora med guldtryck. Fåfängt? Javisst,  men de gör sig mycket bättre på väggen här hemma.

2016-05-08 23.13.032016-05-08 23.12.00 [143485]
Vi boade in oss och förberedde våra hundar Oxie, Toffee, Gatsby och Bella i ena ringhörnan. Pälsar, efterfrågan på valpar och hälsa diskuterades. Alltid trevligt att prata lite hund och vad som hänt sen sist vi sågs.

2016-05-08 23.11.19
BIR och Cert till  Cocoa Love Canis Bohemia
BIM och Cert till Tverskaya Legenda Djazz
Svensk utställningschampion idag!

/Pia Gjälby

Roskilde

Valborg i Roskilde

Danska kennelklubben arrangerade en dubbelutställning i Roskilde.

Det visade sig att det inte var några danska hundar anmälda.
Vi visste att det var 6 hundar anmälda och av dom var 4 svenska och 2 norska

Båda dagarna blev det en svensk BIR och en norsk BIM.

30/4-2016 BIR Cocoa Love Canis Bohemia, BIM Rayskoe Sotsvetie Tsvetik
Domare: Birgit Seloy (Danmark)

1/5-2016 BIR Cocoa Love Canis Bohemia, BIM Rayskoe Sotsvetie Tsvetik
Domare: Leni Finne (Finland)