Svenska Russkaya Tsvetnaya Bolonka klubben

 

Hjälp till med bloggen här på klubbens hemsida  

Vore jättekul om ni som är medlemmar i klubben skulle vilja skriva blogginlägg som vi kan publicera. Det kan vara om en picknick ni har varit på tillsammans med er/a hund/ar, ett träningspass, eller bara en vardag med er. Bifoga gärna bilder, för vi älskar ju att se bilder på dessa bedårande pälsklingar.

Mejla då inlägget till bloggen@srtbk.se. Skriv gärna titeln på inlägget i ämnet.

Åsikter som kommer till uttryck i bloggen står som regel för respektive författares räkning och behöver inte ge uttryck för uppfattningar som delas av SRTBKs styrelse. Bloggansvarig förbehåller sig rätten att redigera, korta ner eller refusera insänt material.

Blogg

HUSREGLER FÖR HUND


Hunden ska inte vara i vardagsrummet. 

OK hunden kan få lov att komma in nå’n gång ibland, när hela familjen är där. 
Ok, hunden får vara i vardagsrummet om den har egen bädd och håller sig där.
Ok, hunden kan gå vart tusan den vill.

Hunden får i varje fall inte lov att ligga i soffan.
OK, hunden kan ligga i den gamla soffan men inte i andra möbler.
OK hunden får ligga i den andra soffan också. Den börjar bli sliten och vi måste snart köpa en ny.

Sängarna är förbjudet område! Det är helt klart!
OK, hunden kan sova i sängen om den håller sig till fotändan och bara när jag tillåter det.
OK hunden kan få ligga vid sidan om mig men uppepå täcket.
OK, hunden kan få sova under täcket om den håller sig borta från kudden.
OK, hunden får ligga vid sidan av mig, under täcket med huvudet på kudden om den ligger still. Men om den snarkar och sparkar får den gå därifrån.

OK hunden kan ligga i sängen och snarka och sparka bara den håller sig borta från madrassen på golvet – för där ligger jag… 

/Annika

 


Österbybruk 2016-05-28

 

Sista helgen i maj arrangerade SKK Internationell Utställning i Österbybruk, några mil öster om Uppsala. Dagen innan hade det regnat och myggen hade varit på offensiven, så jag var laddad med både stövlar, myggservetter och - inte minst - en hel svärm fjärilar i magen. Bella hade fyllt två år bara tre dagar innan utställningen och i katalogen stod det ”Specialtecken C”. Det betyder att hon skulle bli champion om hon fick ett Certifikat.

Finsk domare för dagen var Marja Talvitie. Hon förknippas med kennelnamn som Toiska (vallhundar) och Winterway (terrier). Hon har haft uppdrag i många klubbar och organisationer samt fått en rad utmärkelser för sitt arbete. Många (inga namn) runt ringen kommer nog ihåg henne för hennes lila slinga i luggen…

Domaren hade dömt Bolonka en gång tidigare i Sverige. Nu var det 16 hundar anmälda och 14 kom till start. Kvalitetsbedömningen varierade, men så är det också skillnad mellan hundarna när så många deltar.

2016-06-07 20.48.46

BELLA BIR och NINO BIM

Fy, så pirrigt det var! Finalen stod till slut mellan Bella och hennes lillebror Nino. Bella tog hem segern och blev med det Svensk Utställningschampion. Jag blev så himlastormande glad. Fram med de väl gömda flaskorna med bubbel och askarna med oststänger. Så härligt att få dela glädjen med så många! Det var en glad och uppsluppen stämning kring ringen – ja, vi var ”lite all over the place” allihop. För kanske var det så som någon öppenhjärtligt sagt till mig ”det är många som väntar på att Bella ska bli två år”…

2016-05-31 21.39.14

BUBBELMINGEL för att fira vår nya Svenska Utställningschampion. Skål och tack allihop!

Jag hoppas att vi alla i klubben har många framgångar att se fram emot och glädjas åt tillsammans.

Grattis min Bolonka-prinsessa, Cocoa Love Canis Bohemia!

Pia Gjälby