Nytt uppdrag

Ordföranden har ordet

Nytt verksamhetsår och ny ordförande! Jag är stolt över att ha fått förtroendet att vara ordförande för klubben under detta nyss påbörjade verksamhetsår. Stolt att få ta över efter Kenneth som var en av de personer som startade klubben på sensommaren 2013 och som varit ordförande sedan dess.

Vem är Annika

En kort presentation av mig kanske är på sin plats. Jag är inte så ung längre. (Men man är inte äldre än man känner sig :-) ) Jag har fyra vuxna barn och är både mormor och farmor. Arbetar halvtid sen några år tillbaka för att kunna ägna mer tid åt hundarna. Bor i idyllen Stallarholmen, centralt i Mälardalen med mycket hundaktiviteter och utställningar inom räckhåll.

Jag har haft rasen sedan 2007 då Malte kom in i mitt liv. Han fyller 10 år i maj. Sedan fylldes det på med Fanta, Mellvin och Doris osv. 2008 blev Mellvin’s godkänt kennelnamn och den första valpkullen såg dagen ljus. Och nu väntas den fjortonde kullen!

Det har gått bra för kenneln. Många fina valpar har fått bra hem med engagerade hussar och mattar. Hundarna har nått många fina resultat med två utställningschampions i dagsläget.

Uppdraget

Jag ser mitt uppdrag som ordförande att föra klubben framåt och måna om våra medlemmar, men framförallt att arbeta för rasens bästa. Antalet registrerade individer ökar snabbt och ett av klubbens uppdrag är att se till att våra uppfödare månar om att rasens hälsa fortsätter att vara på den goda nivå den är idag, och föder upp med rasstandarden för ögonen. Det är lättare nu att importera än när vi startade men det får inte göra att man bara tar hem nå’t. Det gäller att tänka rätt och gärna ta hjälp av de mer erfarna.

Jubileum

I år är det 10 år sedan de första hundarna registrerades i SKK annexregister, därav AS före reg numret. Shibumi’s i Umeå var en av dem som tidigt importerade. Fler följde snart efter.  Fanta kom till Sverige från Tjeckien ett år tidigare och fyllde 11 år i början av mars.

Klubben kommer att uppmärksamma 10-årsjubileet och mer information kommer ut på hemsidan framöver. srtbk.se

Med en önskan om ett härligt hundår

Annika Nilsson

:) ;) :D :( :O :P :| :S