I farten

Du som önskar svar på frågor, har funderingar och ideer att dela med dig av
vänligen maila till styrelsen@srtbk.seså kommer styrelsen att behandla frågan så snart som möjligt.
Frågor av vikt för föreningen kommer att diareföras och behandlas på nästkommande styrelsemöte.

Styrelsen 2023

Cecilia Westin

Ordförande

styrelsen@srtbk.seMin bakgrund är ett liv med hund men också kossor, grisar, får, getter, höns och hästar.Jag har utbildning som instruktör i vardagslydnad och specialträning av hundar och ägare, samt undervisar i raskunskap för instruktörer i Sverige, Norge och Danmark.Jag har drivit hunddagis och hundpensionat och har arbetat som hundfrisör under 40 år samt utbildar hundfrisörer.
I dag arbetar jag på hobby basis med kurser för hundägare i vardagslydnad, pälsvård, lös och lydig och aktivering med lugnandeverkan och med privatlektioner för hundar och ägare med relationsproblem.Mitt yrkesarbetar i dag är mitt andra stora intressematoch jobbar som kock på ett äldreboende.
Jag har suttit i styrelsen för SRTBK sedan 2019 med en paus sedan 22 mars 2023.

Jenny Thompson

Ordinarie ledamot

Sekreterare

styrelsen@srtbk.se

Jag heter Jenny Thompson, är pensionerad rektor sen 12 år och bor i Skyttorp, Uppsala.

Hundar har alltid funnits i min familj. Min första egna hund, en Cairnterrier, köpte jag då jag var 17 år och hade så småningom 2 valpkullar. Sedan 1976 har jag haft Bouvier Des Flandres, 5 blev det totalt. En valpkull blev det också. Tävlade en del i bruksgrenarna spår, rapport och lydnad. En av hundarna blev champion i spår.Har figurantutbildning i MH, det är dock några år sen.Nu har jag 2 underbara, glada, pigga, tuffa och lättlärda Bolonkor, Tova 6 år och Wilma 1 år. Tova fick 2 valpar i nov-22, småttingarna har nu flyttat till nya familjer. Har tränat agility och lydnad med Tova. Det blev dock inga tävlingar pga Covid-tiden. Wilma har startat med en grundkurs i kontakt/lydnad och vi väljer fortsättning i vår.Jag se fram emot ett år med stort engagemang och många aktiviteter i Bolonkaklubben!

Nadja Öström

Ordinarie ledamot

Redaktion & Aktiviteter

styrelsen@srtbk.se
Hej!

Mitt namn är Nadja Öström och min första bolonka, Snickers förälskade jag mig i 2015.Jag visste inte då hur engagerad och förtjust jag skulle bli i denna fantastiska ras.Det blev utställningar i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Polen, Tyskland, Lettland, Litauen och ursprungslandet Ryssland.Vi har även pysslat med agility och Rallylydnad samt genomfört BPH.

Jag blev så engagerad att jag numer har 3 bolonkor hemma och även föder upp i en liten skala. Mina 3 hänger med mig överallt där det är möjligt att ha dem med.Jag har varit egenföretagare över 30 år, ordförande i ett stort förbund och även tidigare ledamot i Bolonkaklubben.Mitt bidrag är att med min snabbhet och lust se till att saker blir gjorda.

Tack för förtroendet att bli invald som andre suppleant!

Nicka Bratland

suppleant

styrelsen@srtbk.se


Jag tackar för ert förtroende för att vara med som suppleant i styrelsen.Mina tidigare erfarenheter av styrelser är väldig små, men om jag kan hjälpa till för att klubben ska kvarstå så gör jag gärna det. Och jag har stort förtroende för både Ragnhild och Nadja.Jag bor utanför Alingsås och har två hundar, en havanais på 7 år, Tova och Maja en bolonka på 7 månader, som kommer från Ragnhilds kennel.I ett par år var jag medlem i klubben för att försöka hitta en liten bolonka. Under förra året läste jag ett par kurser via SKK på distans, Hundens Beteende och Mera mentalitet. Detta gjorde att jag började leta runt på Avelsdata för att försöka hitta rätt. Nadjas namn dök upp och hon hänvisade mig vidare till Ragnhild. Så tacksam för det!Hund är jag uppvuxen med, den första var en tax och min första egna hund var en liten svart dvärgpudel. Sedan har det blivit tre cavalierer, en shelti, en aussi, en havanais och nu en bolonka.Vi lever ett ganska aktivt liv och är ute och borta på en hel del och därför har jag inte velat boka upp helger för tävlingar utan tränar mest för aktiveringen. Jag har gått på kurser bla i Nosework, Rally, specialsök och spår. Aktiva promenader är något som jag tycker är viktigt.

Just nu går Maja och jag på Slyngelkurs och Relation & kommunikation.

Ingrid Faste

 Vice ordförande

 Redaktion, Medlemmar & Aktiviteter

 styrelsen@srtbk.se
Vem är jag då?
Ingrid Faste är namnet, speciallärare på ett högstadium och bor tillsammans med maken, två katter och bolonkaprinsessan Leia, utanför Uppsala.Jag har viss erfarenhet av hund sedan tidigare (även om det var länge sedan) bl. a. Bichon havanais (som jag även födde upp några kullar av). Jag har med tidigare hundar ställt ut, tränat (ej tävlat) lite personsök och agility. Mycket av detta har under årens lopp försvunnit i total glömska men jag hoppas att kunna ta upp en del av det gamla,
tillsammans med Leia så småningom. Kanske även pröva på något nytt? Nosework måhända?! Under tiden ska vi också försöka bibringa ett visst busfrö lite vardagslydnad.När det gäller SRTBKs verksamhet hoppas jag att jag kan hjälpa till med att fixa lite aktiviteter där vi i all enkelhet kan lära känna varandra bättre och ha trevligt tillsammans med våra hundar. Tveka inte att höra dig om du har någon idé om vad vi kan göra eller om du saknar något i klubbens verksamhet.

Ann-Britt Johansson

Kassör

kassor@srtbk.se

Hej!
Ann-Britt Johansson heter jag och bor på vackra Visingsö. Jobbar halvtid i hemtjänsten här ute. 

Hundar har vi haft för flera år sen. Vi skulle inte ha nån mer hund! Tjoflöjt, vem kunde låta bli? Pratade med min goa vän Suss, och sen var det klart! En Bolonka skulle vi ha! Maken tyckte från början att de var små (har haft Golden tidigare). Gissa vem som mest skämmer bort vårt lyckopiller Boss?

Hämtade hem honom i augusti-22 och vi är helt sålda! Jag jobbar gärna med ekonomi, maken har enskild firma. Sen vill jag väldigt gärna lära mig mer om Bolonka, ställer gärna upp och hjälper till både här och där! Vill väldigt gärna prova på utställning, får se om jag vågar! Likaså Nosework! 

Jag tycker det ska bli väldigt roligt och komma med i styrelsen, och tackar för förtroendet!

Ragnhild Nilsson

suppleant

styrelsen@srtbk.se


Mitt namn är Ragnhild Nilsson,Jag har Kennel Linde-Lou’s

Började föda upp Staffordshire Bullterrier i början av 2000-talet

Jag har tränat o tävlat mycket.Har bl a en utbildad terapihund ”staffe” Nu har jag två gamlingar kvar, en på 13 år o en på 14 år.Jag har emellertid bytt ras till Bolonka, och haft dom i 7 år nuÅngrar inte en sekund att jag skaffade denna underbara ras 🙂

Ska börja träna Nosework med min yngsta lilla tjej Alina nu i september 🙂

Övriga poster 2023

Inger Hansson

Avelsråd, sammankallande

avel@srtbk.se

Valberedning

Berit Allberg

Agneta Skarstig 
Elva Vigfusdottir

Revisorer

Marielle Ekholm

Urban Prytz

Revisorsuppleant

Sara Nordin

Mediagruppen

Susanne Nevlelius
Ingrid Faste

Agneta Skarstig,
Nadja Öström

Nicka Bratland
Cecilia Westin

bolonkabladet@srtbk.se

hemsida@srtbk.se

Aktivitetsgruppen

Nadja Öström

Cecilia Westin

styrelsen@srtbk.se


Pia Gälby

Avelsråd

avel@srtbk.seJag är nu inne på mitt tionde år som Bolonkaägare. Jag mötte rasen 2007, hjälpte till som handler och sen var jag fast! Många av er har träffat på mig kring utställningsringarna, där jag och mina hundar varit flitiga deltagare.

Jag arbetar som ögonsjuksköterska och har ett kombinerat intresse för avelsarbete, genetik och hälsa, då särskilt inom oftalmologi. Jag har läst avelskunskap på Sveriges Lantbruksuniversitet och Hundens Beteendebiologi vid Linköpings Universitet. Nya uppfödarutbildningen, Anatomi och Föreningskunskap i SKKs regi.

Mina hundar och jag har, förutom massor av ringträningar och utställningar, tränat bland annat Rallylydnad och Viltspår. Bolonkan är en allsidig liten hund och jag kan inte tänka mig en bättre kompis.

Jag har tre hundar i min kennel Bella Bolonka och ser ett stort ansvar i att vara uppfödare. Att föda upp som många skriver ”sunda och rastypiska hundar” kräver att man förvaltar avelsmaterialet. Då behövs kunskap om både rasen, stamtavlor, hälsa, genetik och SKKs regelverk, liksom att man är lyhörd för vad som är aktuellt för Bolonkan i omvärlden

Som ny i föreningsvärlden ska jag göra mitt bästa för att sätta mig in i de ansvarsområden som rör avelsfunktionärer inom SKK. Jag ser fram emot gott samarbete och har en ambition att öka kunskapen i uppfödargruppen samt att även få andra medlemmar och valpköpare att förstå sin betydelse för vårt arbete och för rasens framtid.